

DRAFT AGENDA		
DAY 1 - 28 SEPTEMBER		
8:00-10:00	COVID TESTING, ACCESS TO THE VENUE AND REGISTRATION	
10:00-11:30	<ul> <li>SESSION 1 – OPENING PLENARY: <u>HIGH-LEVEL ADDRESS</u> (90 min)   Welcoming and high-level statements:</li> <li>Roberto Cingolani, Italian Minister for Ecological Transition</li> <li>Alok Sharma, UK COP26 President Designated (virtually/videomessage TBC)</li> <li>Patricia Espinosa, UNFCCC Executive Secretary</li> <li>Giuseppe Sala, Mayor of Milan, Head of C40's Global Mayors COVID-19 Recovery Task Force</li> <li>Keynote speeches:</li> <li>Vanessa Nakate, Youth Climate Activist</li> <li>Greta Thunberg, Youth Climate Activist</li> </ul>	
11:30-11:45	Coffee break	
11:45-12:45	<ul> <li>SESSION 2 – WORKING GROUPS: KICK-OFF AND KEYNOTES (60 min)   Opening statements by Co-Chairs, keynote remarks by Guest Speakers:</li> <li>1) Youth Driving Ambition (Co-chaired by Nisreen Elsaim, Chair of UNSG Youth Advisory Group; and Tina Stege, Republic of Marshall Islands' Climate Envoy).</li> <li>Jayathma Wickramanayake, UN Secretary-General's Youth Envoy</li> <li>Nigel Topping, HL Climate Action Champion</li> <li>2) Sustainable Recovery (Co-chaired by Ernest Gibson, UNSG Youth Advisory Group; and Kumi Kitamori, OECD, Head of Division for Green Growth &amp; Global Relations).</li> <li>Inger Andersen, UNEP Executive Director (videomessage)</li> <li>Achim Steiner, UNDP Administrator (videomessage)</li> <li>3) Non-State Actors' Engagement (co-chaired by Nathan Metenier, UNSG Youth Advisory Group; and Jane Costello, British Council, Director Programmes Italy).</li> <li>Maurizio Martina, FAO Deputy Director, former Italian Minister of Agriculture</li> <li>Gonzalo Munoz, HL Climate Action Champion (videomessage)</li> <li>4) Climate-Conscious Society (co-chaired by Sophia Kianni, UNSG Youth Advisory Group; and Adriana Valenzuela, Global Adaptation Center, Youth Program Leadership Manager).</li> <li>Patrizio Bianchi, Italian Minister of Education</li> <li>Barbara Gallavotti, Scientific Journalist, advisor of National Museum of Science and Technology Leonardo Da Vinci</li> </ul>	
12:45-14:00	Lunch break	
14:00-16:00	SESSION 3 – BREAKOUT GROUPS: DRAFTING SESSION – PART I (120 min)   Analysis and discussion of topics' zero-drafts, identification of new/missing elements	
16:00-16:15	Relax / Meditation break	
16:15-17:15	SESSION 4 – BREAKOUT GROUPS: DRAFTING SESSION – PART II (60 min)   Analysis and discussion of topics' zero-drafts, identification of new/missing elements	
17:15-17:45	SESSION 5 – WORKING GROUPS: PLENARY PREPARATION (30 min)   Preparation of key messages and highlights to be shared at the stocktaking plenary	
17:45-18:30	SESSION 6 – STOCKTAKING PLENARY: PROGRESS UPDATES & DAILY WRAP-UP (45 min)   Each WG to share progress updates, Organizing team to illustrate schedule of day 2	
18:30-19:00	Relax / Networking         Brainstorming session for Climate Education event	
19:00-21:00	Dinner	

DAY 2 - 29 SEPTEMBER		
08:00-09:30	COVID TESTING AND ACCESS TO THE VENUE	
09:30-10:30	<ul> <li>SESSION 1 – RESUMING PLENARY: <u>HIGH-LEVEL ADDRESS</u> AND REMARKS</li> <li>(60 min)   Welcoming, high-level statement, Lead Negotiator and technical remarks</li> <li>Luigi Di Maio, Italian Minister of Foreign Affairs and International Cooperation</li> <li>Federica Fricano, Italy's Lead Climate Negotiator to the UNFCCC</li> <li>Archie Young, UK Lead Climate Negotiator to the UNFCCC</li> <li>Antonio Navarra, IPCC Focal Point for Italy</li> </ul>	
10:30-10:45	Coffee break	
10:45-12:30	SESSION 2 – WORKING GROUPS: FINAL DRAFTING – PART I (105 min)   Discussion and refinement of textual options in each themes' zero-draft	
12:30-14:00	Lunch break	
14:00-15:00	<ul> <li>SESSION 3 – PLENARY SESSION: SPECIAL <u>MINISTERIAL</u> EVENT ON CLIMATE EDUCATION (60 min)   <i>Ministers of Education engage in a dialogue on climate change education with Y4C participants</i></li> <li>Patrizio Bianchi, Italian Minister of Education</li> <li>Stefania Giannini, UNESCO, Assistant Director-General for Education</li> <li>Video message from His Holiness Pope Francis Moderated by Kathleen Rogers, President of Earth Day Network</li> <li>Jai Bir Rai, Minister of Education of Bhutan (remotely)</li> <li>Neophytos Papadopoulos, Permanent Secretary of the Ministry of Education, Culture, Sport and Youth of Cyprus</li> <li>Maria Brown, Minister of Education of Ecuador</li> <li>Abdullah Khamis Ambusaidi, Undersecretary of Ministry of Education of Oman (remotely)</li> <li>Anna Ekström, Minister of Education of Sweden (remotely)</li> <li>Gavin Williamson, Secretary of State for Education of the United Kingdom</li> </ul>	
15:00-16:30	SESSION 4 – WORKING GROUPS: FINAL DRAFTING – PART II (90 min)   Discussion and refinement of textual options in each themes' zero-draft	
16:30-17:00	Relax / Meditation break	
17:00-18:30	<b>SESSION 5 – CLOSING PLENARY: DOCUMENT ADOPTION (90 min)</b>   Each WG to present the final outcomes of their work, and plenary to adopt the final document	
18:30-19:00	Relax / Networking	
19:00-21:00	Dinner	

DAY 3 - 30 SEPTEMBER		
08:00-09:45	COVID TESTING AND ACCESS TO THE VENUE	
09:45-10:00	ALL PARTICIPANTS TO ENTER THE PLENARY ROOM	
10:30-11:30	<ul> <li>SESSION 1 – RESUMING PLENARY: <u>HIGH-LEVEL ADDRESS</u> (60 min)   <i>High-level statements, WGs to present key highlights of the final document High-level remarks:</i></li> <li>Mario Draghi, Prime Minister of Italy</li> <li>Boris Johnson, Prime Minister of the UK (virtually)</li> <li>Antonio Guterres, UN Secretary-General (videomessage)</li> </ul>	
11:35-13:15	<ul> <li>SESSION 2 – CLOSING PLENARY SESSION: <u>MINISTERIAL</u> ROUNDTABLE (100 min)   <i>Ministers to comment on Y4C proposals, Q&amp;A with Y4C participants</i></li> <li>Roberto Cingolani, Italian Minister for Ecological Transition</li> <li>Alok Sharma, UK COP26 President Designated</li> <li>PreCOP26 Ministers</li> <li>Moderated by Jayathma Wickramanayake, UN Secretary-General's Youth Envoy</li> </ul>	
13:15-14:00	Lunch break	
14:00-14:30	SESSION 3 – PRESS CONFERENCE (30 min)   Press conference	
14:30-19:00	Relax / Networking	
19:00-20:30	Dinner	
21:00-	Music4Climate Concert	